EFOMP шукає кандидатів в Робочу Групу “Залучення медичних фізиків в життєвому циклі медичних пристроїв”

  • Запис опубліковано:31.07.2020
You are currently viewing EFOMP шукає кандидатів в Робочу Групу “Залучення медичних фізиків в життєвому циклі медичних пристроїв”

EFOMP анонсував створення нової Робочої Групи “Залучення медичних фізиків в життєвому циклі медичних пристроїв“, робота якої планується з 1 грудня 2020р. і по 1 грудня 2022р.

Метою створення даної робочої групи є публікація EFOMP Policy Statement №17: The Involvement of Medical Physics Expert in the life cycle of medical devices. Хоча важливість залучення медичних фізиків від самого  самого початку в процес закупівлі нового медичного обладнання в наших лікарнях не можна заперечити. Але на даний момент не існує чітких європейських настанов з цієї теми. Даний документ матиме на меті проінформувати менеджерів охорони здоров’я та державних службовців про велику кількість переваг від участі експертів з медичної фізики в даному процесі та визначити основні сфери де наші спеціальні знання є неоціненними в усьому життєвому циклі медичних пристроїв, починаючи від специфікації, закупівлі, приймальних випробувань і до постійного забезпечення якості. Залучення медичних фізиків , які є експертами з медичних пристроїв протягом життєвого циклу даного обладнання може допомогти покращити безпеку пацієнтів і також може бути економічно вигідним для медичних закладів.

Головою робочої групи є Dr. Wim van Asten (NL).

Кінцевим терміном для створення робочої групи є 25 жовтня 2020р.

Всі хто має досвід і знання з даної теми та бажає взяти участь в роботі даної групи просимо надіслати свої заявки разом з резюме англійською мовою (CV) на електронну адресу УАМФ: uamphs@gmail.com. (Самовисування не дозволено, номінації приймаються лише через національні організації медичних фізиків).

Термін прийому кандидатур – з 27 липня 2020р. по 25 жовтня 2020р.